Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-23 18:15:00

Rendbontó „jelmezbál” az alföldi városban

A karcagi polgármester példa nélkülinek nevezte, hogy rendzavarásra, pártpolitikai célra használták volna ki a városi megemlékezést.

Dobos László ezt annak kapcsán közölte, hogy vasárnap az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján rendezett megemlékezésen egy egyenruhás férfi az egykori Államvédelmi Hatóságra (ÁVH) utaló táblát emelt a magasba.

Az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján (ÖS) a város önkormányzata közölte, hogy az ünnepi rendezvényre a Jobbik önkormányzati képviselői és szimpatizánsai között egy szürke katonai egyenruhába öltözött férfi érkezett, a táblán, amelyet a kezében tartott, ez állt: „Az ÁVH szelleme tovább él!”

Dobos László, Karcag polgármestere a közlés szerint az eset után azt mondta, hogy példa nélküli esetről van szó, mivel eddig nem fordult elő, hogy bárki "pártpolitikai akcióra, rendzavarásra használták volna ki a városi megemlékezéseket". A polgármester szerint aki tiszteli 1956-ot, az tiszteletben tartja a megemlékezést is, és nem téveszti össze a "jelmezbállal". Hozzátette: tisztában voltak azzal, hogy a Jobbik célja a zavarkeltés volt.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.