Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-12-18 16:14:00

Református gerillamarketing: ez nem mese, avagy Isten az élet peremén

2010. adventjében újszerű megközelítéssel hozakodott elő a Magyar Református Szeretetszolgálat a Szegénység és Társadalmi Kirekesztés Elleni Küzdelem Éve kapcsán. Olyan adventi videokampányt építettek fel, melyben kulcsszerepet kapott a Facebook: december 17-én már 350-en lájkolták a kezdeményezést. 

2010 a katasztrófák éve volt: árvíz, iszapkatasztrófa. A www.eznemmese.info oldalon található képsorok segíthetnek közelebb kerülnünk a statisztikai adatok mögötti világhoz, több hónappal a katasztrófák után. Az emberek megnyílnak és érzéseikről mesélnek. A tragédia és elkeseredettség nyomában ott a reménykedés és bizalom. Különleges mindezt gyermekszájból hallani. Az „Ez nem mese” kampány bemutatja, hogy már mennyien odaálltak a nehézségben levő társaik mellé, s ugyanerre ösztönöz mindenkit, különösen az adventben, amikor fokozottabb az egymásra figyelés, odafordulás a másik felé. Isten is magához szeretne vonni, azt kéri tőlünk, forduljunk felé, akármilyen körülmények közt is vagyunk. Ő  is megtette ezt, amikor karácsonykor eljött közénk.

A film végén megszólaló anyuka is a kis Jézus kiszolgáltatottságához hasonlítja saját helyzetüket. Ahogy az egyik videón Steinbach József  fogalmaz: Istennek „nem a hatalom, nem a pompa, nem a dicsőség volt a közege, hanem azok közé jött, akik az élet peremére kerültek. Akik ezt megtapasztalják, képesek tovább csinálni, újra felállni. Nekünk, akik azt hisszük, biztonságban vagyunk is lenne mit tanulnunk tőlük.”

Klikkelj:

www.eznemmese.info




 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.