Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-13 12:59:00

Rabosították a Pécsi Egyházmegye volt gazdasági igazgatóját

Kaposváron hallgatják ki a Pécsi Egyházmegye tavaly ősszel felmentett volt gazdasági igazgatóját. Kaposváron, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányságon hallgatták ki a Pécsi Egyházmegye tavaly ősszel felmentett volt gazdasági igazgatóját. W. Gyulát hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

W. Gyula kihallgatása 11-kor véget ért. A volt gazdasági vezetőt az ilyenkor szokásos eljárásnak megfelelően rabosították: ujjlenyomatot vettek és lefényképezték. Szabadlábon védekezhet, őrizetbe vételére nem kerül sor. Fenyvesi Csaba a gyanúsított védője minden értesülésünket megerősítette. A védő a Dunántúli Naplónak kifejtette, hogy 50 milliót meghaladó hűtlen kezeléssel és számviteli fegyelem megsértésével gyanúsítják az egykori gazdasági vezetőt.

W. Gyula tagadta az ellene felhozott vádakat, de teljes körűen együttműködő volt a kihallgatás során. Hozzátette, miután most rendelkezésükre bocsátották a szakértői véleményeket, azok áttanulmányozását követően részletes védekező iratot, önvallomást fognak készíteni. Bár a rendőrség a nyomozás érdekére hivatkozva nem adott tájékoztatást, társlapunk, a Somogyi Hírlap úgy tudja, külön csoport foglalkozik a feljelentésekkel, az ügyben több mint húsz témában vizsgálódnak, több mint száz tanúkihallgatásra került már sor, megkerestek több mint hetven szervezetet, többek között a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét, hét bankot, földhivatalokat, az államkincstárt, kormányhivatalokat, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséget, minisztériumokat, biztosítókat, huszonkét plébániát vagy éppen a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt. Az iratokat könyv-, valamint informatikai szakértő vizsgálta.


bama.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.