Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 12:35:00

Plébániából kríziskamra

Országosan is egyre nagyobb az érdeklődés a Szombathelyi Egyházmegyéből indult Kríziskamra 2010. program iránt. Üres plébániaépületekből nappali foglalkoztatókat alakítanak ki.

A program keretein belül munkahelyeket teremtenek főként kis településeken élő, halmozottan hátrányos helyzetű emberek számára – tájékoztatott Tuczainé Régvári Marietta, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

A győri, a székesfehérvári és a váci egyházmegyékből is érdeklődnek a projekt átvétele iránt, szó van például arról is, hogy a vörösiszap katasztrófa sújtotta Devecserben is létrehoznak egy hasonló foglalkoztatót. Vas megyében sem állt le a program, hiszen csütörtökön Jánosházán folytatnak tárgyalásokat, ahol tizenegy környékbeli településen élő sérült, hátrányos helyzetű ember számára alakítanának ki munkalehetőséget is kínáló nappali foglalkoztatót – fűzte hozzá az igazgató.

Eddig összesen 175 megváltozott munkaképességű dolgozónak tudott a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász éves szinten 73 millió 500 ezer forintot juttatni, három céggel kötött együttműködés alapján végzett rehabilitációs foglalkoztatás révén. Az igazgató szerint ennyi pénzt 10 év alatt sem lett volna képes a karitász adományokból összegyűjteni. A cégek számára is előnyös a rehabilitációs foglalkoztatás, hiszen számukra törvény írja elő, hogy létre kell hozni ilyen munkahelyeket, különben rehabilitációs hozzájárulást kell fizetniük. A cégek éves megtakarítása a rehabilitációs foglalkoztatás révén 64 millió 862 ezer forint.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.