Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 15:10:00

Pártja már a parlamenti választások előtt államfőnek jelölheti Putyint

Vlagyimir Putyin már a decemberi parlamenti választások előtt hivatalosan államfőnek jelölheti az Egységes Oroszország Párt, amelynek a volt és leendő államfő, jelenlegi kormányfő az elnöke.

A fenti lehetőséget nem zárta ki csütörtökön Dmitrij Peszkov, Putyin sajtótitkára. Borisz Grizlov, a párt legfelsőbb tanácsa és a duma elnöke pedig sietve leszögezte, a párt készen áll erre.

A hatalom pártjának is nevezett Egységes Oroszország legutóbbi kongresszusának második napján, szeptember 24-én jelentette be Dmitrij Medvegyev jelenlegi elnök és Vlagyimir Putyin, hogy a tavaszi elnökválasztáson Putyin indul elnökjelöltként, Medvegyev pedig az elnökválasztást követően kormányfő lesz.

Putyin két mandátum letöltése után távozott az elnöki tisztségből, mivel egyhuzamban harmadik mandátumot az alkotmány nem tesz lehetővé, és ő jelölte a maga helyére Medvegyevet. Amint akkor nem volt kétséges, hogy a jelölt nyerni is fog, most sem kételkedik ebben senki.

A szeptember végi pártrendezvény a kongresszus első része volt, és már akkor lehetett tudni, hogy a majdani második részén sor kerül majd a hivatalos jelölésre is. Ám szeptember végén egyben azt is bejelentették, hogy az Egységes Oroszország Párt választási listáját már Medvegyev vezeti.

Grizlov most lényegében azt jelentette be, hogy a kongresszus második részét akár már november végén is megtarthatják, vagyis a decemberi parlamenti választások előtt.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.