Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-12 12:40:00

Parlamenti vitanap a nők politikai részvételéről

A nők politikai, közéleti részvételéről kezdeményez parlamenti vitanapot és televíziós vitát az LMP - közölte Ertsey Katalin, a párt országgyűlési képviselője szerdán az MTI-vel.

A vitanapról szóló kezdeményezést az LMP mellett a Fidesz, a KDNP és a Jobbik képviselői támogatták, az MSZP nem – írta közleményében Ertsey Katalin, aki szerdán küldte el Kövér László házelnöknek a vitanapról szóló javaslatot. (Vitanapot a képviselők legalább egyötödének írásbeli indítványára lehet tartani).

Az LMP-s politikus emellett nyilvános tévévitára hívja a parlamenti pártok vezető nőpolitikusait, és minden pártot arra kér, nevezze meg azt a politikusát – legyen férfi vagy nő –, aki novemberben képviselni tudja pártja álláspontját a női esélyegyenlőség és részvétel területén.

Az LMP szerint az ország érdeke, hogy növeljék a döntéshozatalban résztvevő nők számát, hogy a népesség 52 százalékát kitevő nőket ne csak 9 százalék képviselje a parlamentben.

„Ez nem lelkiismereti kérdés, vagy széplelkű értelmiségiek óhaja, hanem súlyos társadalmi és gazdasági probléma" – írta közleményében Ertsey Katalin.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.