Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-12 19:30:00

Otthonteremtési program – a nagycsaládosok üdvözlik

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) üdvözölte a kormányfő által szerdán bejelentett új otthonteremtési programot.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a családok gyermekvállalásának egyik legfontosabb feltétele a saját otthon, ettől függ, mikor és hány gyermeket vállalnak a házaspárok.

A nagycsaládosok egyesülete szerint a bevezetendő támogatási rendszer kedvezően hathat az ország demográfiai helyzetére, és kiszámíthatóbbá teszi a családalapítás körülményeit.
A NOE hozzátette: a korábbi lakástámogatási rendszer megszüntetése nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a családok devizában adósodtak el, ezeknek a családoknak segítséget jelenthet a kamattámogatás.

Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter szerdán a Parlamentben, a kormány új otthonteremtési programját ismertetve bejelentette, hogy az állami kamattámogatású forinthitel-programot, és új lakáshoz jutásnál a szocpol „finomított”formáját indítja újra a kormány. A két programot együtt jövőre 7-9 ezer család veheti majd igénybe, a két intézkedés a büdzsének 2012-ben 6,2 milliárd forintba kerül.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.