Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-08 14:40:00

Össztársadalmi tiltakozásra szólítanak a szocialisták

Az MSZP a munka törvénykönyvének tervezete elleni széleskörű társadalmi fellépésre buzdít mindenkit, az ellenzéki párt szerint ugyanis a munkavállalók helyzetét rontó javaslatok ellen csak össztársadalmi szinten lehet fellépni.

Az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának szocialista elnöke hétfői sajtótájékoztatóján a tervezettel kapcsolatban a többi közt azt kifogásolta, hogy az lehetőséget adna a túlórák nem pénzben, hanem szabadidőben történő kompenzálására.

Gúr Nándor bírálta a délutáni pótlék elvételét és az éjszakai pótlék mértékének csökkentését is, valamint azt, hogy a munkavállaló az eddiginél kisebb arányban rendelkezhetne a szabadságának időpontjáról. A politikus elmondta azt is: a tervezet értelmében növekedne a munkavállalók kártérítési kötelezettsége akkor is, ha az általuk okozott kár nem szándékosság következménye.

Gúr Nándor kijelentette: jelenleg Magyarországon 100 ezerrel több a munkanélküli, mint a válságot megelőzően volt, és mintegy 3,7 millió ember él a létminimum alatti jövedelemből. Ennek ellenére a kormányzat szétveri a közfoglalkoztatás rendszerét, ami a jelenleg is szegénységben élők sokaságát taszíthatja a nyomor felé – mondta a képviselő.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.