Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-24 18:09:00

Óriási zsidó vircsaft Budapesten

Június 5-én, vasárnap negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Judafest Vircsaft - utcafesztivált a hajdani zsidó negyed szívében,

A Kazinczy utcában, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, koncertekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat reggeltől estig. A Judafest Vircsaft június első vasárnapján egy napra ismét életre kelti a Kazinczy utcát, amelyet egykor kóser húsüzem, rézárugyár, kártyafestő, üvegcsiszoló, és számos más műhely töltött meg nyüzsgéssel. A különleges hangulatú helyszínen a zsidó konyha remekeivel, judaikával, kézművesekkel, képzőművészekkel, kiállítókkal, könyvkereskedőkkel, ingyenes koncertekkel, és számos érdekes programmal várják a közönséget. A programok helyszíne a Kazinczy utca Dob utca és Király utca közötti szakasza.

Az utcafesztiválon Rabbik válaszolnak majd az érdeklődők kérdéseire, a zsidó humorból pedig Janklovics Péter stand up komedista ad ízelítőt. A zenei programok közül kiemelkedik a világhírű Budapest Klezmer Band és az izraeli Shuk együttes koncertje. A gyerekes családokat hóra-táncház, ügyességi játékok és gyerekkórus várja, valamint lesz mesekoncert is, amely Sári és Samu kalandjain keresztül mutatja be a héber abc-t.

Az idei Judafest egyik különlegessége, hogy civil szervezeteknek is lehetőséget nyújt az interaktív bemutatkozásra. A civil kaszinóban az érdeklődők amellett, hogy megismerhetik magyarországi zsidóság sokszínű világát, zsetonokat szerezhetnek, megsokszorozhatják őket a különleges rulett asztalon, majd a nyereményt ajándékokra válthatják be.

A Judafest rendezvényhez csatlakozva először rendezik meg a Community FunRun elnevezésű futóversenyt, amelyen a testmozgás mellett a résztvevő szervezetek anyagilag is támogathatnak egy általuk választott jótékonysági célt. A magyarországi FunRun futóverseny szervezője a Maccabi VAC sportegyesület.
 

 www.judafest.org

 

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.