Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-26 10:10:00

Óriási vihar csap le New Yorkra: evakuálnak

Az Irene hurrikán óriási pusztítást, soha nem látott özönvíz-szerű áradást okozhat New York-ban. Csütörtökön rendkívüli szükségállapotot hirdettek a térségben.

Andrew Cuomo kormányzó szükségállapotot hirdetett ki egész New Yorkra, és arra figyelmeztette a nagyvárosban élőket, hogy működjenek együtt a hatóságokkkal. Szükségállapotot hirdettek ki még Nyugat-Karolinában, Virginiában és New Jersey-ben is. A New Jersey-ben levő Cap May County városból 750 ezer embert evakuáltak.

Michael Bloomberg, New York polgármestere a kórházak és egyéb, sérülékeny épületek azonnali evakuálását rendelte el. Bloombereg arra figyelmeztette a lakosságot, hogy hatalmas szélre és özönvíz-szerű esőzésre kell számítani. Hozzátette: a híres üzleti negyed is víz alá kerülhet. Meteorológusok szerint vasárnap óriási szélre kell majd számítani, amely könnyen betörheti a felhőkarcolók üvegeit is.

A közvetlenül a keleti partra lecsapó Irene hurrikán „elődje”az Ike hurrikán volt, amely 2008-ban végzett pusztítást a térségben. Akkor 50 ember vesztette életét és 30 milliárd dolláros kárt okozott.

 

– mi (forrás: The Telegraph)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.