Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-11 10:00:00

Óriási földrengés rázta meg Mexikót

A Richter-skála szerint 6,7-es erősségű földrengés rázta meg a Mexikó déli részén fekvő Guerrero államot helyi idő szerint szombat este nyolc óra előtt néhány perccel.

A földlökés megrengette a házakat Mexikóvárosban is, pánikot keltve: az emberek az utcákra tódultak, komolyabb következményektől tartva. Egyelőre azonban nem érkeztek jelentések komolyabb károkról, s cunamiriadót sem rendeltek el az erős, csaknem 40 másodpercig tartó földregés után. Ugyanakkor több helyen rövidebb időre szünetelt az áramellátás és a mobiltelefonos hálózatokban is fennakadások voltak.

Guerrero államban a földmozgás két ember – köztük egy 11 éves gyermek életét követelte –, s további két nő megsebesült – jelentette be vasárnapra virradóra Arturo Martínez, a helyi kormányzat szóvivője Chilpancingóban, az állam székhelyén. Marcelo Ebrard, Mexikóváros polgármestere megerősítette, hogy a fővárosban nem keletkeztek súlyosabb károk, habár a település egyes részein áramkimaradások voltak. Azt ígérte, hogy a polgári védelem biztonsági szempontokból átvizsgálja a magsépületeket.

A közép-európai idő szerint szombaton röviddel hajnali három óra előtt bekövetkezett földlökés hipocentruma Teloloapan várostól 35 kilométerre délre volt, 65 kilométer mélyen, a fővárostól 166 kilométerre délkeletre.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.