Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-19 12:14:00

Orbán és Matolcsy lemondását követeli az MSZP

Az MSZP szerint a kormány csak látszólag akar tárgyalni a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), valódi tárgyalásokra még nincsen kész.

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, akkor lenne a kormány jó tárgyalási pozícióban, ha helyreállítaná a kormány hitelességét, illetve lépéseket tenne a pénzügyi és bankszektor stabilizálására. Hozzátette ugyanakkor, hogy az MSZP nem fog „krokodilkönnyeket hullatni semmilyen banki jajveszékelés kapcsán”.

A szocialista politikus közlése szerint a 2010-ben meghirdetett, elsősorban a középosztályt kedvezményező gazdaságpolitika oda torkollott, hogy a pénzügyi rendszerben lévő zavarok miatt leállt a hitelezés, nem tud megindulni a gazdasági növekedés, és új munkahelyek sem létesülnek.

Szanyi Tibor megfogalmazása szerint a fideszes politika „fedezete” a magánnyugdíjpénztári vagyon volt, de ezt a háromezer milliárdot „egy az egyben eltőzsdézték”, külföldről pedig nem tud forrásokhoz jutni a kormány.

Az MSZP ebben a helyzetben követeli, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter mondjon le, és hozzáértő emberek vegyék át a kormányzást – mondta az ellenzéki politikus.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.