Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-14 18:30:00

Orbán a V4-ekről: az európai gazdasági fejlődés motorjává válhatnak

Orbán Viktor szerint a visegrádi országokban minden feltétel adva van ahhoz, hogy a válság utáni időszakban sikeresek legyenek, és az európai gazdasági fejlődés motorjává váljanak.

„A három legfőbb feltétel adva van. Ezek a politikai stabilitás, a gazdasági növekedés és az Európai Unió (EU) bővítése melletti elkötelezettség” – jelentette ki Orbán Viktor a V4-ek miniszterelnöki csúcstalálkozóját követő sajtóértekezleten Prágában.

A kormányfő leszögezte: minden válság egyszer véget ér, itt az ideje felkészülni a válság utáni időszakra. Úgy vélte: a V4-ek olajozottan működnek, és hozzájárulnak az EU megerősítéséhez.
Petr Necas cseh kormányfő meghívására a találkozón csak a magyar és a lengyel miniszterelnök, Orbán Viktor és Donald Tusk vett részt. Szlovákiát prágai nagykövete képviselte.

A három miniszterelnök a több mint két órás tanácskozáson az időszerű európai problémákkal, az euróövezet válságával, az energiabiztonsággal, a Nyugat-Balkánnal és a keleti partnerséggel foglalkozott.

Necas szerint a kormányfők kiemelt figyelmet fordítottak az EU következő, 2014-2020-as költségvetési időszakával összefüggő kérdésekre. „Ezen a téren szorosan együttműködünk” – hangsúlyozta Necas. Bejelentette: a nyugat-balkáni országok uniós csatlakozásával részletesebben a V4-ek külügyminiszterei foglalkoznak majd november 4-ére tervezett prágai tanácskozásukon.

 

MTI

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.