Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-29 17:00:00

Ombudsman vizsgálhatja az MTV előtti éhségsztrájk ügyét

Mesterházy Attila levélben kéri Szabó Mátét, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát: fontolja meg annak vizsgálatát, hogy történt-e olyan munkáltatói vagy hatósági intézkedés, amely sértette a Magyar Televízió épülete előtt éhségsztrájkoló szakszervezeti vezetők alapvető jogait.

A szocialista párt elnök-frakcióvezetője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, az ombudsmannak a még hatályos törvények alapján lehetősége van egy ilyen eljárás elindítására, ezért bízik benne, hogy Szabó Máté azt hivatalból meg is teszi, és választ ad a felmerült kérdésekre.

Az MSZP vezetője emellett szólt arról is, hogy a jövő év elején egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezik, annak kiderítésére, hogy - mint mondta - "mi vezetett ehhez az áldatlan állapothoz, ami a Magyar Televízió környékén történik (...), kik a felelősök (...)", illetve mennyire kiegyensúlyozott a Magyar Televízió adása. Mesterházy Attila szerint a testület azt is vizsgálhatná, "milyen politikai megrendeléseket kell, hogy teljesítenek azok az újságírók, akik adott esetben egzisztenciális félelemben kell, hogy éljenek".

Az ellenzéki politikus szerint egy ilyen bizottság létrehozása a Fidesznek is érdeke, hiszen - folytatta -, "ha a helyzetet lehet tisztázni, akkor mindenki megnyugodhat, hogy nincsenek politikai utasítások, ez mind rémhír".
 

mti
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.