Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-29 15:41:00

Olajfát ültetett II. János Pál emlékére a székesfehérvári püspök

 II. János Pál pápa közelgő boldoggá avatása alkalmából a békét jelképező olajfát ültetett el Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök pénteken a püspöki palota kertjében.

A faültetést követően a püspök elmondta: II. János Pál emléke nem halványul az évek múltával. Amit ő tett nemcsak az egyházért, hanem az egész emberiségért, az mélyen a szívébe vésődött minden jó szándékú embernek.

– A béke embere volt, aki a legkülönbözőbb felfogást, álláspontot képviselő embereket próbálta összehozni, s egységre vezetni, az emberek közötti feszültséget békévé oldani, nagy bölcsességgel, szeretettel, mély hittel és igaz reménnyel – fogalmazott a székesfehérvári egyházmegye főpásztora.
Az olajfát, valamint egy lila akácfát Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöki tanácsadója adományozta az egyházmegyének. Az akácot ugyancsak pénteken, a családok éve alkalmából ültette el Spányi Antal.

Mint mondta, a családoknak az akácfához hasonlóan keménynek, szívósnak, s ugyanakkor gyönyörűségesen szépnek kell lenniük. A fa azért került a püspöki palota kertjébe, hogy emlékeztessen arra, a családért, annak létéért, az azon belüli szeretetért, egymás segítéséért mindent meg kell tenni.
Székesfehérváron a székesegyház előtt évek óta egy tér őrzi II. János Pál emlékét.

A lengyel származású II. János Pál pápát, aki 1978-ban kezdte meg egyházfői szolgálatát és 2005-ben hunyt el, vasárnap avatják boldoggá Rómában. A szertartást utódja, XVI. Benedek pápa vezeti, várhatóan több tízezer zarándok előtt, a Szent Péter téren.

 

(mti)


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.