Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-20 09:45:00

Nő az önkéntesek száma Magyarországon

Magyarországon ma a felnőtt lakosság majdnem 40 százaléka végez rendszeresen önkéntes munkát, és ez arány az év végére biztosan nőni fog - mondta Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár annak kapcsán, hogy félidejéhez érkezett az "önkéntes roadshow".

Az Európai Tanács döntése alapján 2011 az önkéntesség európai éve. Latorcai Csaba emlékeztetett rá, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium civil társadalmi kapcsolatokért is felelős államtitkársága a témában többszintű programsort indított.

A júliustól novemberig tartó programsorozat célja egyebek mellett, hogy az önkéntesség jelentőségét és társadalom formáló erejét az egész ország megismerje. Ennek érdekében az államtitkárság roadshow-t is indított, hogy a lehető legtöbb emberrel megismertessék a helyi önkéntes lehetőségeket - tette hozzá a helyettes államtitkár.

Jelenleg Magyarországon a felnőtt lakosság majdnem 40 százaléka végez rendszeresen valamilyen önkéntes tevékenységet, ami jóval az unió átlaga feletti eredmény, de a formalizált, közérdekű önkéntesség feltételein javítani kell. Latorcai Csaba szerint az önkéntesség évének végén, december 31-én válik teljessé a hazai program is, ez azonban nem a munka lezárását, hanem egy új korszak kezdetét jelentheti a magyarországi civil önkéntességben.

mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.