Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-03 11:50:00

Nemtelenítik a közlekedési lámpákat

„Nemteleníti” a gyalogosoknak szóló közlekedési lámpajelet egy önkormányzat Nagy-Britanniában: a zöld férfit zöld figurára cseréli.

Lincolnshire grófság elöljárói ily figyelmesek. A lámpán ugyan marad a szoknyátlan és rövid hajú, ezért inkább férfinak tűnő lépő figura, ám a lámpa nyomógombjánál lévő figyelmeztető feliraton már nem green man - azaz zöld férfi -, hanem green figure - azaz zöld alak áll. A szöveg: Only CROSS with GREEN figure - értelme: Csak zöld jelzéskor menjen át a zebrán!

Az újítást a brit Boston városának egyik elöljárója azzal magyarázta, hogy a zöld férfialak szexista, férfiuralmat sugallhat. A nők azt gondolhatják, hogy a férfiak irányítják őket, ha egy zöld férfi mondja meg nekik, mikor mehetnek át az úton. A "nemtelenítő" figyelmességnek azonban nem örül a lakosság.

"Ennek pénzbe kellett kerülnie. Jobb dolgokra is költhetnék, mint ilyen feleslegességre" - dohogott egy 64 éves férfi. A nők oldalán sem ujjonganak. "Minden áldott nap átmegyek ezen a zebrán, de még soha nem okozott gondot se nekem, se másoknak, hogy férfi a zöld figura" - idézett egy 30 éves nőt a The Daily Telegraph című brit lap.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.