Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-12-09 21:57:00

Nem vitték orvoshoz, csak imádkoztak érte: meghalt a gyermek

Egy philadelphiai törvényszéki patológus azt állítja: biztosan életben maradt volna a 2 éves Rhawnhurst, ha megfelelő orvosi ellátást kap, amit azonban szülei megtagadtak tőle. Herbert és Catherine Schaible-t a rendőrség tavaly áprilisban vette őrizetbe, perük ezekben a napokban zajlik, nagy vitákat kavarva. A mélyen összetört szülők, akik akár huszonnégy év börtönbüntetést is kaphatnak, egy fundamentalista vallási közösség, a Tabernacle Faith tagjai, aki azt vallják, hogy gyógyszert szedni és orvoshoz fordulni hitetlenség, ugyanis Jézus az egyedüli gyógyító.

A kisfiú tavaly januárban kezdett köhögni, magaz láz, hasmenés és nehézlégzés gyötörte. Ebben az állapotban két hétig nem hívtak hozzá a szülei orvost, csak könyörögtek gyógyulásáért. Az ügyész szerint szándékos emberölés történt. A perben gyakran idézik szakértőként Shawn Francis Peters vallástudományi professzort, aki az „Amikor a hit megbukik” című könyvében azt állítja: évente több száz ilyen haláleset történik.

A védők, illetve a szülők mellett kiálló szimpatizánsok azzal érvelnek, hogy nem lehet azokat hibáztatni, akik egy életveszélyesen rossz egészségügyi rendszer helyett inkább Istenben bíznak. Gyakran elhangzik az az érv is részükről, hogy évente több mint hétszázezren halnak meg az Egyesült Államokban orvosi műhibák miatt; ilyenkor rendszerint elmarad, vagy nem súlyos a felelősségre vonás. 

források:

www.philly.com

www.religionnewsblog.com

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.