Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-20 12:48:00

Néhány zalai településen még délutánig várni kell az áramra

A kora hajnali órákra a legtöbb helyen sikerült az éjszaka még 15 ezer háztartást érintő áramkimaradást megszüntetni a Nyugat-Dunántúlon, de néhány zalai településen csak kora délutánra tudják a szolgáltatást újraindítani.

Egyházi Nikoletta, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. szóvivő közölte, hogy a középfeszültségű, vagyis több száz fogyasztót érintő hálózatok hibáit kora hajnalra meg tudták szüntetni Zalában, azonban három településen várhatóan még egy-két órát igénybe vesz a kárelhárítás. Pusztaapáti, Becsvölgye és Petrikeresztúr körzetében, nem egészen ötszáz fogyasztónál azért húzódik el a helyreállítás, mert nehezen megközelíthető mocsaras, lápos területen szakadt el a vezeték.

A kisfeszültségű hálózatok közül, amelyeknél kisebb fogyasztói csoportokat érint az áramkimaradás, Keszthely környékén vannak még fennakadások. A nyugat-balatoni térségben mintegy száz fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás, amelyet terveik szerint kora délutánig sikerül helyreállítani. A péntek délutáni orkán erejű szél nagyobb részt Zala, kisebb területeken azonban Vas és Somogy megyében is áramkimaradásokat okozott. Mintegy 50 településen hozzávetőlegesen 30 ezer fogyasztó maradt hosszabb-rövidebb időre áram nélkül leszakadt felsővezetékek és kidőlt oszlopok miatt.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.