Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-11 19:01:00

Negyven család maradt fűtés nélkül Miskolcon

Harmadik napja nincs fűtés és meleg víz Miskolcon a Katowice utca egyik épületének három lépcsőházában,

A gázt szolgáltató Tigáz Zrt. egy tűz miatt ugyanis elzárta a gázcsapot, negyven család maradt szolgáltatás nélkül, miközben a hőmérséklet vasárnap sem emelkedett öt fok fölé. Száraz Gábor, a Tigáz Zrt. szóvivője az MTI-nek vasárnap azt mondta: a tűzoltóság kérésére zárták el a szolgáltatást, és addig nem kapcsolhatják vissza a gázt, amíg nem győződnek meg a rendszer biztonságáról.

A már elvégzett nyomáspróba azt jelezte: valahol „szökik” a gáz, s miután a Tigáz szerelői eddig nem tudtak bejutni minden lakásba – mert a lakók nem voltak otthon – , eddig nem tudták kizárni a hibás szakaszt – tette hozzá, megemlítve: nehezíti a helyzetet, hogy nincs közös képviselője a háznak, aki értesítené mindazon lakókat, akik a decemberi hideg miatt érthetően máshol, rokonoknál, ismerősöknél töltötték, töltik a hétvégét.

Száraz Gábor közölte: cél az, hogy valamennyi lakásba bejussanak a Tigáz szerelői, akik a gázóra előtti részt ellenőrzik majd. A gázóra utáni szakasz vizsgálatát már gázszerelővel kell elvégeztetniük a lakóknak, illetve a lakásszövetkezetnek, és ha minden rendben, akkor visszaállítják a szolgáltatást.

A BorsodOnline értesülése szerint a három lépcsőházas épületben több kisgyermekes család is él, sokan olajradiátorral fűtenek, de még így sincs 16 foknál magasabb hőmérséklet az otthonokban. A honlap tudósítása szerint a katasztrófavédelem szakemberei végigjárták a lépcsőházakat, felajánlották, hogy akik fáznak, átmehetnek a szomszédos iskolába.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.