Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-18 11:45:00

Négycsillagos szállodákba küldenék a honatyákat

Megalakult az albizottság az országgyűlési képviselők fizetéséről szóló új szabályozás előkészítésére kedden.

Az Országgyűlés Alkotmányügyi bizottságának döntése szerint az albizottság elnöke a KDNP-s Rubovszky György, két alelnöke Schiffer András, LMP-frakcióvezető és Szakács Imre, fideszes képviselő lett.

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője egy hete, az alkotmányügyi bizottság ülésén ismertette a képviselők javadalmazási szabályozásáról szóló koncepcióját, amely szerint a képviselők a helyettes államtitkárokéval megegyező összegű – jelenleg csaknem havi bruttó 750 ezer forint - tiszteletdíjat kapnának, más pénzbeli juttatásra viszont nem volnának jogosultak.

A frakcióvezető javaslata alapján – a jelenleg a választókerületük fővárostól való távolsága alapján meghatározott pótlék helyett – a honatyák üzemanyagkártya használatára lennének jogosultak, vagy tömegközlekedési támogatást kaphatnának.

Lázár János hétfői, koncepcióját pontosító közlése szerint az Országgyűlés a képviselőknek 35-50 négyzetméter területű lakásokat biztosítana; amíg ezekre nincs lehetőség, közbeszerzési eljáráson kiválasztott, legfeljebb három- vagy négycsillagos budapesti szállodákban helyeznék el azokat a honatyákat, akik jogosultak lennének e támogatásra.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.