Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-31 09:56:00

NEFMI: kétmilliárd forint fiatalok társadalmi integrációjára

Kétmilliárd forint többletforrást biztosít átcsoportosítással gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programok megvalósításra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi).

A minisztérium a Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve megkereste a megoldást arra vonatkozóan, hogyan lehet minél több szervezetet támogatásban részesíteni. Ennek köszönhetően további 38 szervezet gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programjának megvalósítására fordítható mintegy kétmilliárd forint.

A szerződéskötések 2011 végén, 2012. január elején várhatók. Így mintegy 400 millió forint összegben nyolc közép-magyarországi régióban működő szervezetnek, valamint a konvergencia régiókban, csaknem 1,6 milliárd forint értékben, 30 szervezetnek tudnak támogatást nyújtani. A Nefmi mindezeken felül több tucat pályázat lehetséges támogatását készíti még elő.

Minderre azért van szükség, mert a 2010-ben a gyermekek és fiatalok társadalmi integrációját segítő programokra kiírt pályázati keretösszeg nem volt elegendő a pályázati igények kielégítésére - közölte a tárca.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.