Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-03 17:01:00

Nagy az érdeklődés az Új Széchenyi Terv pályázatai iránt

Az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) új támogatási konstrukciói keretében március elseje óta 6.200 pályázatot nyújtottak be, ebből csaknem 4.500-at a kis- és középvállalkozói szektorból – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A minisztérium összesítése szerint az új támogatási konstrukcióban beadott pályázatok támogatási igénye meghaladja a 744 milliárd forintot. A legnagyobb érdeklődés továbbra is a Vállalkozásfejlesztési Program iránt mutatkozik, amelyre eddig 3.500 pályázat érkezett mintegy 61 milliárd forintnyi támogatási igénnyel – írta az NFM. Az Új Széchenyi Terv keretében eddig több mint 1.800 nyertesnek összesen 147 milliárd forint támogatást ítéltek meg. Több mint 1.000 kedvezményezett már érvényes szerződéssel is rendelkezik – emelte ki Molnár Ágnes fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkár. Hozzátéve, hogy az elérhető pályázatok köre folyamatosan bővül, a következő négy hétben 15 új kiírás jelenik majd meg az Új Széchenyi Tervben.

Egyre több pályázat érkezik a Zöldgazdaság-fejlesztési Programban azokra a kiírásokra, amelyeken a megújuló energiaforrásokkal történő helyi hő és hűtési beruházásokra lehet támogatást elnyerni. Továbbá egyre népszerűbbek a Közlekedésfejlesztési Program kerékpárforgalmi hálózat fejlesztésére szóló kiírások is – tájékoztatott a minisztérium.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a fejlesztési rendszer átalakításával a még rendelkezésre álló 2.020 milliárd forintnyi uniós forrás a korábbinál jóval célzottabb és hatékonyabb felhasználása volt a cél. Az új pályázati konstrukciókkal elnyerhető támogatás komoly lendület ad a folyamatban lévő beruházásoknak és a munkahelyeket teremtő mikro-, kis- és középvállalkozások megerősödésének.

 


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.