Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-15 15:33:00

Milliárdok önfényezésre?

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy miközben megszorításokat szenved el a társadalom többsége, addig a kormány a jövő évi költségvetésben növelni akarja a saját maga „fényezésére” szánt forrásokat.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy állíttassa le „a szakmailag megalapozatlan, emberileg megalázó, politikai alapú tisztogatást a közmédiában!” – írja Török Zsolt, aki az ellenzéki párt sajtótagozata nevében juttatott el közleményt kedden az MTI-hez. 

Közlése szerint bár a kormány spórolásra hivatkozik, amikor újabb embereket „rúgat ki az MTVA-val” a közmédiából, jövőre 10,4 százalékkal nagyobb költségvetésből gazdálkodhat a közmédia. Kifogásolja továbbá, hogy – mint írta – a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) senkivel sem egyeztetett, pedig a konzultáció mellőzése a szakszervezetek szerint jogszabályba ütközik. 

„Felháborító, hogy miközben a kormány bóvli politikája miatt drasztikus megszorításokat szenved el az ország többsége, és kevesebb pénz jut a jövő évi költségvetésben a családtámogatásra, munkanélküliek ellátására, hogy miközben összesen ezer embert rúgnak ki a közmédiából, addig 10,4 százalékkal, 6,6 milliárd forinttal növelik az önfényezésükre szánt forrásokat és gálánsan kifizetik a bóvli politikájukat népszerűsítőket” – zárul Török Zsolt közleménye.

 

mti

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.