Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2010-11-29 14:35:00

Mexikói klímacsúcs új elvárásokkal

A 16. ENSZ Klímaváltozási Konferencia kezdődik hétfőn a mexikói Cancunban. Az általános vélemény szerint nem várható jelentős előrelépés a tavalyi koppenhágai csúcs fejleményeihez képest. Az idei konferencián jóval kevesebb állam – és kormányfő vesz részt. A mostani csúcs mérföldkő lehet abban, hogy a jövőben milyen mértékű nemzetközi környezetvédelmi együttműködés maradhat fenn.
A gazdasági válság elmúltával ismét világszerte növekszik a káros anyag kibocsátás. Elemzések szerint az országok jelenlegi korlátozásai nem elegendőek, hogy féken tartsák a globális felmelegedést.
Múlt pénteken Anglia volt miniszterelnök-helyettese Lord Prescott , aki az angol delegációt vezette 1997-es kiotói egyezmény elfogadásakor és kulcsszerepet játszott az akkori tárgyalásokon, most felhívta a kormányok figyelmét, hogy a klímatanácskozás folyamata gyengül.
„A hivatalos keretek mára szétestek. Gyakorlatiasabb hozzáállás kell és annak felismerése, hogy alternatív megoldásra van szükség. Minden ország hadd menjen a maga útján és legyen néhány közös alapvetés a méltányossággal és az átláthatósággal kapcsolatban” – mondta Lord Prescott.

(forrás: BBC)

m.h.

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.