Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-08 15:45:00

Megkezdte a Jobbik az aláírásgyűjtést a devizahitelesek ügyében

Csütörtökön délelőtt megkezdte a devizahitelesek ügyében bejelentett aláírásgyűjtő akcióját a Jobbik Budapesten a Nyugati téri aluljáróban.

Vona Gábor pártelnök az MTI kérdésére a helyszínen elmondta: százezres nagyságrendű aláírás összegyűjtését tervezik és petíció formájában akarják átadni a kormánynak.

Az íveken arra a kérdésre vár választ a Jobbik: "Egyetért-e azzal, hogy a devizahitelek kapcsán a felvétel időpontjában lévő árfolyamon történjen meg a forintosítás és ennek a terheit a bankszektor viselje?". Vona Gábor leszögezte, hogy a devizahitelesek kialakult helyzetének négy felelőse van: a kereskedelmi bankok, amelyek nem tájékoztatták megfelelően az embereket; a jegybank, amely a magas alapkamattal belekényszerítette az embereket a devizahitelekbe; a szocialista kormányok, amelyek ideje alatt elterjedt a devizahitelezés és nem tettek ellene semmit; illetve a jelenlegi Orbán-kormány, amely az elmúlt másfél évben "semmilyen érdemleges megoldást nem tudott kínálni erre a problémára".

Az ellenzéki pártelnök az MTI kérdésére elmondta: nem tűztek ki időpontot, hogy meddig gyűjtik az aláírást, a céljuk a probléma megoldása. Terveik szerint ha addig a kormány nem tesz semmit, akkor az október 23-i nagygyűlésük nem a Deák téren lesz, hanem egy bankszékház, vagy bankfiók előtt "kimentek a tankok, bejöttek a bankok" jelszóval.

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.