Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-26 11:00:00

Mégis tüntetnek holnap a hallgatók

Az egyeztetés egy órája alatt hatékonyabbak voltak, és előbbre jutottak, mint az elmúlt másfél évben - mondta a HÖOK elnöke a Navracsics Tiborral folytatott tárgyalásról. Ennek ellenére utcára vonulnak.

Jelentősen közeledtek az álláspontok Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) készülő felsőoktatási törvényről tartott szerdai egyeztetésén – számoltak be a felek a találkozó utáni sajtótájékoztatón, amelyen kiderült: a hallgatók ennek ellenére megtartják csütörtöki demonstrációjukat.

Navracsics Tibor azt mondta, nyilvánvalóvá vált, egyetértés van abban, hogy olyan törvényt szeretnének, amely lehetővé teszi, hogy a magyar felsőoktatás még versenyképesebbé váljon Európában, és bővülő lehetőségeket nyújtson a tanulás során és az elhelyezkedéskor. Nagy Dávid, a HÖOK elnöke azt mondta, hogy az egyeztetés egy órája alatt hatékonyabbak voltak, és előbbre jutottak, mint az elmúlt másfél évben. „Nagy várakozásokkal érkeztem, és jókedvűen távozom,(...) nagy előrelépéseket tettünk” –  fogalmazott a hallgatói vezető. Kérdésre válaszolva közölte: a csütörtöki demonstrációt azonban megtartják.

 

mti


 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.