Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-13 17:24:00

Megfigyelés: orosz cég állt a magyar titkosszolgálat mögött?

A Heti Válasz szerint a volt titkosszolgálati vezetők ügyének fő szála egy orosz érdekű céghez köthető, amely a fideszeseket szűrte volna a Nemzetbiztonsági Hivatalnál.

A cég a szolgálatok személyi adatai mellett más állami információkhoz is hozzáfért.A lap csütörtökön utcára kerülő száma cikkének az MTI-hez szerdán eljuttatott összegzésében az olvasható, hogy ez a cég a Zömök Kft., amelyet Püski László alapított, és a Heti Válasz információi szerint több szállal is kötődik az Ecplise Zrt. biztonságtechnikai céghez. A Hír TV információi szerint ő az a férfi, aki az ügy negyedik gyanúsítottja, és több családtagja is orosz származású.Idősebb Püski László az Eclipse-ügyben és a volt titkosszolgálati vezetők ügyében is gyanúsított, az NBH-hoz Galambos Lajoson keresztül jutott, feladata az volt, hogy poligráfos hazugságvizsgálatokkal szűrje ki, milyen útvonalon szivárognak titkosszolgálati információk a Fideszhez.

A Heti Válasz úgy tudja: az ügyészség korábban titkos nyomozást folytatott az ügyben, de végül ezt lezárták, mert Galambos utódja, Laborc Sándor nem működött közre a hatóságokkal.
Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kémkedéssel, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját bűnpártolással gyanúsítja a Budapesti Katonai Ügyészség. Rajtuk kívül gyanúsított még Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány titokminisztere is, akit szintén kémkedéssel vádolnak. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa Szilvásyt és Laborcot szabadlábra, Galambos Lajost pedig házi őrizetbe helyezte.

Galambos Lajos ügyvédje, Molnár Lajos közlése szerint védence ügyében a kényszerintézkedésről szerdán vagy csütörtökön dönt a másodfokú bíróság, akkor derülhet ki, hogy továbbra is házi őrizetben marad-e.Az Eclipse Zrt. hét vezetője ellen pénzmosás és adócsalás gyanúja miatt indított tavaly büntetőeljárást a Vám és Pénzügyőrség. A gyanú szerint az ötmilliárdos állami megrendelésből származó nyereséget fiktív cégeken keresztül próbálták meg eltüntetni. A cég a gépjárművek eredetiségvizsgálatához szükséges szoftverek frissítésére kiírt közbeszerzést nyerte meg.

 

MTI


 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.