Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-24 18:50:00

Megállapodott Albánia és Koszovó

Egyesíti külföldi konzulátusi hálózatát Tirana és Pristina – erről írtak alá hétfőn Tiranában megállapodást, s ezzel a két ország együttműködése más területeken is még szorosabbá válik.

Sali Berisha albán kormányfő a megállapodás aláírását követően azt emelte ki, hogy a bürokrácia csökkentése és a két testvérállam egymáshoz való minél nagyobb mértékű közeledése érdekében ugyanazt a gyakorlatot kell követni nem csak a közös konzulátusok működtetése területén, hanem a vámszolgálat, továbbá a kulturális és oktatási együttműködés területén is.

A Balkan inside című hírportál szerint Berisha kifejtette, hogy a Tirana és Pristina közötti együttműködést közös törvényi keretekkel és közös jogi gyakorlattal kell megszilárdítani, hogy csökkenjenek az albániai és a koszovói polgárok ügyintézési gondjai. Azóta, hogy Koszovó 2008-ban kikiáltotta függetlenségét, Tirana és Pristina között gyakorlatilag minden téren rendkívül szoros együttműködés alakult ki. Korábban a két ország megállapodott közös tankönyvek kiadásában és a különböző médiák beszámolói szerint az albániai-koszovói határátkelőkön már közös az útlevél- és a vámvizsgálat is.

 

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.