Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-06 15:55:00

Megalakult a Magyar Szolidaritás Mozgalom

Megalakult a múlt szombati szakszervezeti demonstráción meghirdetett Magyar Szolidaritás Mozgalom – közölték az alapítók csütörtökön Budapesten.

  Hivatalosan kedden alakult meg a mozgalom, amely politikai pártoktól semlegesen kívánja folytatni tevékenységét – mondta Kónya Péter, a mozgalom egyik alapítója és ügyvezetője, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) elnöke a sajtótájékoztatón.

    Közlése szerint nem szervezetek, hanem magánszemélyek csatlakozását várják, magyar állampolgárokét, határon túli magyarokét, és itt dolgozó külföldi állampolgárokét. Azt szeretnék, ha a mozgalommal fel tudnák számolni a megosztottságot, és megvalósulna végre egy olyan összefogás, amely révén „egy jobb, élhetőbb, demokratikusabb Magyarország jönne létre” – fogalmazott Kónya Péter.

Mint elmondta, a mozgalom jövőbeni irányát a csatlakozók határoznák meg, és nem az alapítók. A mozgalomnak nincs egyedüli vezetője, az alapítók a mozgalom azonos jogállású ügyvezetői.

    A társadalmi szervezetek, szakszervezetek által létrejött akcióegységet nem szüntetik meg – jegyezte meg Kónya Péter.

    Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke elmondta, hogy a mozgalom saját hírportált indít. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke azt közölte: a munkavállalókat érintő változások miatt október 11-én az ország különböző pontjain egységesen 24 órás forgalomlassító demonstrációt tartanak. Mint megjegyezte, ezen a napon ülésezik először a Nemzeti Gazdasági Tanács; ez az a „gittegylet”, amely az Országos Érdekegyeztető Tanácsot váltja fel – fogalmazott a VDSZ elnöke.

    Kónya Péter az MTI-nek elmondta, hogy a mozgalmat magánszemélyként vele együtt Árok Kornél, Székely Tamás és Székely Sándor, az Egymillióan a Demokráciáért Egyesület társelnöke alapította.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.