Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-05 15:27:00

Meddig fajulhat a vita Esztergomban?

Az esztergomi képviselő-testület a piac üzemeltetéséről és a városi parkolásról nem tudott dönteni péntek hajnalig tartó ülésén.

Csütörtökön az első napirendi pont megtárgyalásához – a képviselők és a polgármester négy órás, személyeskedő, az októberi választások eredményét felelevenítő, és az adósságrendezési eljárás elindításának szükségességét megkérdőjelező vita után – este fél tizenegy után kezdtek hozzá.

Tétényi Éva független polgármester közlése szerint a piac működtetéséről szóló előterjesztést vissza kellett vonni, mivel nem lehetett elérni, hogy a Fidesz-frakció az önkormányzati városgazdálkodási cégen kívül mástól is ajánlatot kérjen az üzemeltetésre. Jelenleg a városi piacon "önigazgatás" van, az árusok megszervezték a szemétszállítást és egymást ellenőrizve csekken fizetik a díjakat, közvetlenül az önkormányzat számlájára. A parkolásról szóló döntés a Fidesz-frakció javaslatára került le a napirendről, de a vitában kiderült, hogy a Strigonium Zrt. szerződés nélkül szedi a díjakat – tájékoztatta az MTI-t a polgármester.

A tizenkét órán át tartó ülésen uralkodó hangulat érzékeltetésére Tétényi Éva elmondta, hogy az esztergomi civilekből álló „árnyéktestületre” utalással Pál György fideszes képviselő egy Pinokkio-figurát hozott neki, mondván, „ez a polgármester árnyéka”. Néhány órával később, miután látta, hogy akcióját mosolyogva fogadták, visszavette az asztalról az ajándékba hozott bábut – idézte a történteket Tétényi Éva.

Az elmúlt hónapokban Esztergomban patthelyzet alakult ki a képviselő-testület kétharmadát adó Fidesz-frakció és az ugyanekkora aránnyal megválasztott független polgármester között, mivel Tétényi Éva 1,2 milliárdos kifizetetlen számlát és 25 milliárdos adósságot örökölt az előző, Meggyes Tamás vezette önkormányzattól, s ezért adósságrendezési eljárást kért a város ellen. A Fidesz már az első képviselő-testületi ülésen közölte, fél évig nem hajlandó alpolgármestert jelölni, illetve később jelezte, az adósságrendezési eljárást törvénytelennek tartja, ezért nem működik együtt a polgármesterrel.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.