Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-14 12:23:00

Marad az eva

Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog - nyilatkozta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után az MTI-nek.

Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog – nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz–KDNP-frakció hétfői ülése után az MTI-nek. Lázár János úgy fogalmazott: a kormánypárti képviselők és Orbán Viktor miniszterelnök kompromisszumra jutottak.

Az eva 2012 utáni sorsáról a frakcióvezető elmondta: addig áttekintik, hogyan alakítható ki egy új rendszer, amelynek egyik alapja az átalányadózás kiszélesítése lehetne 2013. január 1-jétől. Rogán Antal, az Országgyűlés gazdasági bizottságának fideszes elnöke az eva 2012-es mértékéről az MTI-nek azt mondta: az összeghatár 25 millió forintról várhatóan 30 millió forintra emelkedik majd, az adómérték pedig vagy 35 vagy 40 százalékra nő.

Korábban Orbán Viktor miniszterelnök a sajtó képviselőinek elmondta: a képviselőcsoport győzte őt meg arról, hogy maradjon az egyszerűsített vállalkozói adó, vagy közismertebb nevén az eva.

A kormánypárti képviselőcsoportok múlt heti ülése után tartott sajtótájékoztatóján Lázár János úgy nyilatkozott: Orbán Viktor miniszterelnök határozott és kemény volt a tanácskozáson abban, hogy meg kell szüntetni az evát; a frakció azonban arra kéri a kabinetet, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy jövőre emeljék meg az eva kulcsát 35 százalékra, és csak 2013-tól szűnjön meg.

 

mi, MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.