Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-30 11:03:00

Ingyen szervizelés a Hősök Terén

Május elsején átvizsgálják a tolószékeket

Ingyenes kerekesszék-átvizsgálással,szervízzel és tanácsadással várja a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) és a Kézenfogva Alapítvány május 1-jei családi napján a fővárosi 56-osok terére látogatókat.

A rendezvénnyel a szervezők célja, hogy felhívják a figyelmet a fogyatékos emberek ügyére és segítsenek azoknak a mozgássérült embereknek, akiknek eddig nem volt lehetőségük segédeszközeik helyes beállíttatására.

A Guruló elnevezésű európai uniós projekt keretében az ország hét régiójában működnek műhelyek, ahol a mozgáskorlátozott embereknek lehetőségük van kerekes-és segédeszközeik átvizsgáltatására, javíttatására, tisztíttatására, valamint személyre szabott átalakíttatására, melyet szakorvos és mozgásterapeuta felügyel.  Vasárnap a budapesti műhely Marczibányi téri kollégái segítenek a családi napon jelenlévő mozgássérült embereknek.

A helyszínen akadálypályát építenek fel, amelyen a különböző ügyességi feladatokon keresztül az érdeklődők is kipróbálhatják a kerekesszék használatát. Így bárki megtapasztalhatja, milyen nehézségekkel kell számolnia egy kerekesszékes embernek a mindennapok során.

 

mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.