Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-27 15:34:00

Magyarországon is lövöldözött a német neonáci halálbrigád?

Egy vasárnapi német lap értesülése szerint régebben a többi között Magyarországon is tartózkodtak azok a neonáci terroristák, akiket legkevesebb tíz, idegengyűlölet által vezérelt gyilkosság elkövetésével vádolnak.

A konzervatív Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung vasárnap címoldalas tudósításában német nyomozói forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a magát Nemzetiszocialista Illegalitásnak nevező, újfasiszta terrorcsoport két férfi tagja 1998 szeptemberében Budapesten, 2000 augusztusában pedig Bulgáriában tartózkodott. Onnan pedig állítólag Dél-Afrikába készültek.

A hatóságok mindennek alapján lehetségesnek tartják, hogy a neonáci csoport tagjai Magyarországon, Bulgáriában és Dél-Afrikában "lőgyakorlatokat" végeztek - írta a lap. Értesülését azonban semmilyen más forrásból nem erősítették meg.
Németországban a közelmúltban derült fény arra, hogy a háromtagú szélsőjobboldali terrorcsoport 2000 és 2007 között különböző német városokban nyolc török és egy görög kisvállalkozót, valamint egy német rendőrnőt gyilkolt meg. A gyilkosságsorozat hosszú időn át felderítetlen maradt.

 

MTI


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.