Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 12:26:00

Magyar tehetséggondozó központok nyíltak Kárpátalján

A kárpátaljai magyar iskolák tanulóit felkaroló hat tehetséggondozó pont kezdte meg működését anyaországi támogatással a napokban az ukrajnai megyében – írta csütörtökön megjelent számában a beregszászi Kárpátalja című hetilap.

A kiadvány szerint a tehetséges diákok felkutatását és tehetségük kibontakozását segítő Genius Jótékonysági Alapítvány a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetséggel (KMPSZ) karöltve hat „tehetségpontot” nyitott magyarlakta vagy magyarok által is lakott városokban és nagyközségekben. Ezekben a központokban a nyolc és tizennyolc év közötti korosztály legtehetségesebb tagjaival kiváló szakmai felkészültségű pedagógusok foglalkoznak majd, közösen kidolgozott program alapján – olvasható a cikkben.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél nyert pályázatnak köszönhetően megnyitott tehetséggondozó központoknak a mintegy száz, levélben megkérdezett tanintézményből eddig összesen több mint 1300 tanuló jelezte részvételi szándékát – írta a beregszászi lap, amely szerint a tehetségpontok működtetését a Bethlen Gábor Alap, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatja.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.