Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-10 16:08:00

Magyar dinnye promóciót indít a Tesco külföldön is

A Tesco-Global Áruházak Zrt. nemcsak a magyarországi üzletei számára vásárol magyar dinnyét, hanem a közép-európai piacaira is jelentős mennyiségben szállít a magyar görögdinnyéből – közölte a társaság szerdán.

Ezen a héten indul a magyar gyümölcs promóciója a vállalat lengyelországi áruházaiban, melynek keretében 500 tonna kerül az áruból a polcokra – hangsúlyozta a társaság. Csak a cseh, szlovák és lengyel Tesco áruházak vásárlói számára eddig 2 700 tonna dinnyét vásárolt az áruházlánc.

Saját elmondásuk szerint eddig összesen 7 000 tonna magyar dinnyét vásároltak fel az idén, ami a szezon végéig még növekedni fog. Ezzel kívánnak segíteni az ágazat értékesítési gondjain. Az áruházlánc és a Magyar Dinnyeszövetség közös promóciója a múlt héten ért véget, több mázsányi hazai dinnyét osztottak szét kóstolóként a vásárlók között. A Magyar Dinnyeszövetséggel kialakított együttműködés keretében a Tesco 20 magyarországi nagyáruházában népszerűsítették a magyar görög dinnyét. A Tesco továbbra is nyitott a magyar agrárgazdaság értékesítési kihívásainak megoldását célzó együttműködésre – közölte a társaság.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.