Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-29 09:55:00

Magyar bányászbaleset Spanyolországban

Súlyos munkabalesetet, arcsérülést szenvedett szerdán Spanyolországban egy magyar bányacég munkatársa - jelentette a Diario de León című napilap internetes kiadása, amely értesülést megerősített Tóth Vilmos gijóni tiszteletbeli konzul.

A 36 éves férfi sérülésének pontos okát a hatóságok még vizsgálják, az orvosi vizsgálat első eredménye ugyanakkor arra utal, hogy berobbant a fejtés megindításához használt lőpor.
A bányászt a magyar cég spanyol fővállalkozója, a Hullera Vasco Leonesa üzemorvosa részesítette elsősegélyben a León város közelében lévő bányában, majd helikopterrel egy leóni kórházba szállították, csütörtökre virradó éjjel pedig Valladolid város kórházába vitték át, hogy szemműtétet hajtsanak végre.

A távirati irodának Tóth Vilmos tiszteletbeli konzul is megerősítette a lapértesülést, miszerint a bányász nincs közvetlen életveszélyben, az éjszakai operáció eredményéről azonban még nem nyilatkoztak az orvosok. A konzul tájékoztatása szerint a körzetben több mint kétszáz magyar bányász dolgozik.


mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.