Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-06 13:12:00

Magyar álélmiszereket gyártó cégek: nincs lista

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája cáfolja a Hírszerző.hu értesüléseit, miszerint a tárca listát állított össze azokról a magyar cégekről, amelyek hazainak tartott élelmiszert állítanak elő, import alapanyagokból. A minisztérium egyetlen államtitkársága sem készített ilyen listát - szögezi le a kormany.hu oldalon olvasható közlemény, amely szerint ennek megfelelően téves a Hirszerző.hu azon állítása is, hogy a lista már Orbán Viktor miniszterelnök íróasztalán van.

A közlemény ugyanakkor megerősíti, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium mindent megtesz azért, hogy a fogyasztók egészséges, biztonságos és lehetőleg hazai élelmiszerekhez jussanak, és arra törekszik, hogy a vásárlókat hitelesen tájékoztassák a magyar termékekről.
A tárca jogszabály segítségével is el kívánja érni, hogy csak azt a terméket lehessen magyarként feltüntetni, amelyről hitelesen megállapítható, hogy valóban az.

A Hírszerző.hu cikkében azt írta, hogy a VM élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkársága által készített lajstromon 150 olyan magyar vállalat szerepel, amelyekről a fogyasztók tévesen azt hiszik, magyar termékeket gyártanak.

 

–MTI–
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.