Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-02-13 18:32:00

Ma van a Házasság Világnapja

A Házasság Világnapja 1981-re nyúlik vissza, amikor az Egyesült Államokbeli Louisiana állam kormányzója és a főváros, Baton Rouge polgármestere akciót hirdetett a házasságkötések rohamos csökkenésének megállításáért. Az ötlet akkora sikert aratott, hogy 1983-tól a Házasság Világnapja nevet kapta, amelyet minden év februárjának második vasárnapján ünnepelnek meg szerte a világon.

Magyarországon Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és és ifjúságügyért felelős államtitkárának parlamenti sajtótájékoztatójával február 11-én vette kezdetét a Házasság Hete rendezvénysorozat. Enne keretében legalább 30 helyszínen több mint 40 rendezvény hívja fel a figyelmet a házasság és a család fontosságára - áll a minisztérium közleményében.

A sajtótájékoztatót Novotny Zoltán sportriporter, a Protestáns Újságírók Szövetségének elnöke moderálta, ahol rögzítették: házasságban élni jó, az elköteleződés nagy boldogság forrása.

A házasodási kedv hazánkban ugyan jelentősen visszaesett, ám a közvéleménykutatások adatai azt bizonyítják, hogy mindezek ellenére a házasság intézményének presztízse változatlanul erős, a házasság továbbra is a legtámogatottabb és legmegfelelőbbnek tartott párkapcsolati, együttélési forma.

Forrás:
http://www.fn.hu/belfold/20110213/ma_van_hazassag_vilagnapja/

 

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.