Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-03 09:22:00

Ma kiderül, kik kapják a Nobel-díjakat

Ma délelőtt 11 óra 30 perckor Stockholmban bejelentik, ki kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat.

Az orvosi-élettani díj lehetséges kitüntetettjei között emlegetik a japán Jamanaka Sinja és a brit John Gurdon nevét az őssejtkutatás területén elért eredményeikért. Tavaly Robert Geoffrey Edwards részesült az elismerésben szervezeten kívüli megtermékenyítés módszerének fejlesztésért. A fizikai és a kémiai Nobel-díj kitüntetettjének nevét kedden, valamint szerdán közlik Stockholmban 11 óra 45 perckor.

Hagyományaihoz híven a Svéd Akadémia egyelőre nem jelölte meg, mely napon hirdeti ki az irodalmi kategória nyertesét – olvasható a díj hivatalos honlapján, de minden valószínűség szerint csütörtökön a déli órákban lehet számítani a bejelentésre. A várományosok között emlegetik Nádas Péter magyar írót, Adonis szíriai költőt, a kanadari Margaret Atwoodot és Alice Munroe-t, de az amerikai Philip Roth, Joyce Carol Oates vagy Thomas Pynchon neve is elhangozhat.

Pénteken a norvég fővárosban, Oslóban hozzák nyilvánosságra 11 órakor, ki kapja a Nobel-békedíjat. Ebben a kategóriában sokan az arab forradalmi tavasz főszereplői közül tartanak valakit esélyesnek.

A közgazdasági emlékdíj díjazottjának kilétét október 10-én ismertetik. A kitüntetettek 10 millió svéd koronával (közel 300 millió forintnak megfelelő összeggel) gazdagodnak, a díjátadó ünnepséget hagyományosan december 10-én rendezik.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.