Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-25 15:44:00

Ma iktatják az új püspököt Dunántúlon

Ma iktatják be a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület új püspökét, Szemerei Jánost a győri Öregtemplomban. Az iktatás szolgálatát az ünnepi istentiszteleten Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke végzi.

Szemerei János kaposvári lelkészt, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperesét áprilisban választották püspökké az egyházkerület 112 gyülekezetének szavazatai alapján. A püspöki tisztségéről leköszönő Ittzés Jánost az evangélikus egyházban rendhagyó módon búcsú-istentisztelettel köszöntötték múlt szombaton az Öregtemplomban.

Ittzés Jánost 2000. szeptember 23-án a győri Öregtemplomban iktatták be püspöki tisztségébe, s 2006. március 1-je óta betöltötte az evangélikusoknál a legmagasabb egyházi méltóságot jelentő elnök-püspöki tisztséget is. A tavaly október 2-án tartott zsinati ülésen jelentette be Ittzés János, hogy aktuálissá váló nyugdíjazása miatt a november 26-i zsinati ülésszakon lemond elnök-püspöki címéről; helyére Gáncs Pétert, a Déli Evangélikus Egyházkerület püspökét választották meg a zsinat tagjai.

 

MTI


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.