Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-17 17:15:00

LMP: „sarcoló gazdaságpolitika”

Az LMP szerint Magyarország elemi érdeke a gazdaságpolitika kiszámíthatósága – írták a párt képviselői hétfői közleményükben.

A közlemény kiadására azután került sor, hogy Schiffer András frakcióvezető, Scheiring Gábor, a párt gazdasági kabinetjének vezetője, valamint Ertsey Katalin, az országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottságának tagja megbeszélést folytatott Simor Andrással, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnökével.

A közlemény megfogalmazása szerint a megbeszélésen az LMP politikusai kifejtették, hogy „az igazságtalan egykulcsos jövedelemadó miatt sarcoló gazdaságpolitika teljesen alkalmatlan arra, hogy beindítsa a stagnáló gazdaságot és munkahelyeket teremtsen”. Hozzáteszik, hogy a jegybankelnök az MNB korábban már nyilvánosságra hozott szakmai álláspontját ismertette a politikusokkal.

Az LMP álláspontja az, hogy a hitelválsággal kapcsolatban az elmúlt évtized teljes politikai elitjét felelősség terheli – írják a szövegben. A párt szerint mielőbbi fordulatra van szükség, a kiszolgáltatottság csökkentése és a stabilitás érdekében szakítani kell az elmúlt évtizedek pénzügypolitikájával. A kormány intézkedéseit pedig alkalmatlannak tartják arra, hogy kivezessék az országot a válságból – hangsúlyozza a közlemény.

Arra is kitérnek, hogy a tárgyaláson a felek között nem volt teljes egyetértés a monetáris politika átláthatóságával kapcsolatban, ám az LMP képviselői kifejtették, hogy „határozottan visszautasítják a kormány minden olyan intézkedését, amely a jegybank függetlensége ellen irányul”.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.