Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-10 20:45:00

LMP: pályáznak az Európai Zöld Párt teljes jogú tagságára

Támogatták a Lehet Más a Politika hétvégi, pásztói kongresszusán a küldöttek, hogy a párt kérje a teljes jogú tagságot az Európai Zöld Pártban.

A párt országos választmányának szóvivői, Szél Bernadett és Vágó Gábor az MTI-hez eljuttatott vasárnapi közleményükben emlékeztettek, hogy az LMP megalakulása óta intenzíven együttműködik az európai zöld testvérszervezetekkel: az Európai Zöld Párt az LMP meghívására idén áprilisban Budapesten tartotta kongresszusát, ahol 34 európai tagpárt delegáltjai és a párt európai parlamenti képviselői vettek részt.

Az LMP 2009 októbere óta megfigyelő tagja az Európai Zöld Pártnak, amelynek kongresszusa idén novemberben dönt az LMP teljes jogú tagságáról. A párt 15. kongresszusán a küldöttek értékelték a párt és a parlamenti képviselőcsoport egyéves tevékenységét és megtárgyalták a következő időszak politikai menetrendjét, illetve a szervezeti bázis szélesítésére, a társadalmi kapcsolatok megerősítésére vonatkozó elképzeléseket. Az LMP idén indult hálózatépítési és szervezetfejlesztési reformjának keretében a küldöttek arról határoztak, hogy a hatékonyabb működésért újjászervezik a Fejér megyei területi szervezetet – olvasható a közleményben.
A tájékoztatás szerint a kongresszus egyhangú határozattal erősítette meg az LMP országos választmánya által kezdeményezett, a munkavállalók kiszolgáltatottsága elleni népszavazási kezdeményezést, és elfogadta a 2010-es év pénzügyi beszámolójának módosítását.


(mti)
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.