Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-01 14:29:00

LMP: helyet a szoptató kismamáknak!

A magyarországi közintézményeket és nyilvános helyeket alkalmassá kell tenni arra, hogy a szülők elláthassák, az anyák megszoptathassák kisgyermekeiket - hangsúlyozta az LMP választmányi szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján.

Szél Bernadett a szoptatás világnapja kapcsán tartott sajtótájékoztatón elmondta: figyelemfelkeltő akcióba kezdett, amelynek során egy kórházban, egy önkormányzat épületében, egy postahivatalban és egy bankban próbálta ellátni kilenc hónapos gyermekét, ám ehhez sehol nem biztosítottak számára megfelelő körülményeket. Mindezzel az volt a célja, hogy a törvényhozók is lássák, az ország lemaradásban van ezen a területen.

A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint legalább hat hónapos korig kizárólag anyatejjel célszerű táplálni a gyermekeket, de kiegészítő táplálékként akár kétéves korig is jótékony hatású a szoptatás. Hozzátette: az anyatejnek nincs egyenrangú helyettesítője, ezért tápszert csak azoknak a gyermekeknek lenne szabad felírni, akiket nem tud szoptatni az édesanyjuk.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.