Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-09 13:03:00

LMP: hangulatkeltés a józsefvárosi helyi népszavazás

Az LMP manipulatívnak és demagógnak tartja azokat a kérdéseket, amelyekről szeptember 25-én helyi népszavazáson döntenek a főváros VIII. kerületében élők.

Somfai Ágnes, a párt fővárosi frakcióvezető-helyettese pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: egy társadalmi jelenséget nem lehet népszavazással megoldani, egyszerűen hangulatkeltés folyik, amely mellesleg lejáratja a részvételi demokráciát.
Jakabfy Tamás, az LMP VIII. kerületi képviselője úgy vélte: nincs gyors megoldás a hajléktalan-problémára, elsősorban az utcára kerülést kellene megakadályozni.

A főváros VIII. kerületében szeptember 25-én tartanak ügydöntő helyi népszavazást három hajléktalanokat érintő kérdésben. Arról kérik a városrész lakóinak véleményét: támogatják-e, hogy hatályban maradjon a kukázást tiltó rendelet, akarják-e, hogy a képviselő-testület rendeletben tiltsa meg a közterületen történő életvitelszerű lakhatást, s Józsefváros polgármestere még az idén tárgyalásokat folytasson-e a fővárosi önkormányzat vezetésével a hajléktalan-ellátás színvonalának emelése és a kerület – hajléktalanokkal kapcsolatos – tehermentesítése érdekében.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.