Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-31 11:00:00

Lemondott a hajléktalanügyi megbízott

Somfai Ágnes lemondott a fővárosi hajléktalanügyekért felelős főpolgármesteri megbízotti tisztségéről, a testület nem vonta vissza a hajléktalanokat érintő közterület-használati rendeletét.

Az LMP szerdai, a Fővárosi Közgyűlés előtt tartott, sajtótájékoztatóján Somfai Ágnes emlékeztetett arra, hogy az ombudsman két hete arra kérte a közgyűlést, 60 napon belül vonja vissza azt a rendeletét, amelyben „kriminalizálta”, szabálysértéssé nyilvánította az emberek életvitelszerű közterületi tartózkodását.

Bejelentette, hogy kezdeményezni fogja a rendelet visszavonását és amennyiben erre nem kerül sor, akkor a főpolgármesterrel való együttműködése valószínűleg véget fog érni. Kaltenbach Jenő, az LMP frakcióvezetője rendkívül szerencsétlennek nevezte Tarlós István főpolgármester hétfői, egy sajtótájékoztatón elhangzott kijelentését a „hajléktalanbűnözésről”. Mint mondta, ezt az LMP megengedhetetlennek tartja, a városvezető ugyanis ezzel egy embercsoportot bélyegzett meg.

Végül Somfai lemondott tisztségéről, miután a délelőtt folymán Tarlós István főpolgármester bejelentette, nem értenek egyet az ombudsman állásfoglalásával és, hogy a Fővárosi Közgyűlés nem vonja vissza a hajléktalanokat érintő közterület-használati rendeletét.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.