Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-18 14:42:00

Lakatlan olaszországi falu eladó

Egy egész települést árusítanak a közép-olaszországi Abruzzo tartományban, hogy megmentsék az enyészettől a több mint harminc éve lakatlan falut.

Valle Piolát méltányos áron kínálják az ingatlanpiacon: az egész falu összesen ötszázötvenezer euróért megvásárolható. Ezért tizenegy terméskőből emelt lakóházat és a hozzájuk tartozó földterületet lehet kapni. "Ekkora összegért akármelyik olasz városban egy nem is olyan nagy méretű lakás vásárolható, mi pedig egy egész települést ajánlunk" - mondta az olasz sajtónak nyilatkozva az Abruzzo szívében, a Gran Sasso nemzeti parkban található település első embere, Daniele Palumbi.

Ő sem Valle Piolában él, de meg akarja menteni a falut, ezért gondolt arra, hogy eladásra bocsátja. Azt reméli, hogy megfelelő befektetőkkel még lehet jövője a középkorban alapított, de 1977 óta lakatlan településnek. "Az Appenninek hegyei között, ezer méter magasban kiváló levegőt lehet itt szívni, lélegzetelállító a panoráma, és a házakat longobárd balkonok díszítik" - sorolta az előnyöket Palumbi.

A kikiáltási ár valóban alacsonynak számít, de hát csupán a faluba vezető országút aszfaltozásához legalább ugyanannyi pénz kellene...


(mti)

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.