Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-27 10:45:00

Kövér László is imádkozik a magyar-lengyel EU-elnökségért

A II. világháború kitörése előtti utolsó czestochowai magyar zarándoklatra emlékezve több mint 600 tagú csoport kel útra ma vonattal Budapestről. Az emlékezés a 72 évvel ezelőtti eseményekre és a június végi EU-elnökség átadás-átvétele alkalom arra is, hogy a két keresztény nemzet imádságban is kifejezze összetartozását.

A vonatúton részt vesz Kövér László házelnök, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Bátor Botond magyarországi pálos tartományfőnök is. A vonat a lengyelországi Jasna Górába érkezik 640 zarándokkal, akik az egymást követő magyar és lengyel soros EU-elnökséghez kötődően közösen imádkoznak a két nép 2011-es európai szolgálatáért, illetve a lengyelek és a magyarok jólétéért.

A zarándokok a lengyelországi pálosok ajándékaként Budapestre hozzák az ismert kegykép, a czestochowai Fekete Madonna hiteles másolatát, amit közjogi méltóságok jelenlétében fogadnak csütörtökön a Parlament előtt. Innen körmenet keretében a Szent István-bazilikába viszik a Fekete Madonna hiteles másolatát.

Snell György, a székesegyház plébánosa az MTI-nek elmondta: a fatáblára festett Madonna képének másolatát az egyetlen magyar alapítású szerzetesrend, a pálosok készítették el Czestochowában, és ennek Magyarországra küldésével a lengyel és a magyar nép barátságát szeretnék kifejezésre juttatni abból az alkalomból, hogy július 1-jén Magyarországtól Lengyelország veszi át az EU soros elnökségét.

A kép Szűz Máriát ábrázolja a kis Jézussal. Az alkotás melléknevét onnan kapta, hogy a történelem folyamán megpróbálták megégetni, amitől megfeketedett.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.