Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-04-04 18:30:00

Kortárs művek a Szent Efrém Férfikar műsorán

Nekünk írottak címmel ad koncertet szombaton a Szent Efrém Férfikar a Hold utcai Református templomban, ahol ezúttal csak olyan műveket énekelnek, amelyeket számukra komponáltak. A hangversenyen Sáry László, Philipp György, Zombola Péter és Bubnó Tamás bizánci zenei ihletésű művei, valamint gospelek hangzanak el. Mint azt Bubnó Tamás zeneszerző, az együttes alapító karmestere az MTI-nek elmondta, a koncert mérföldkő a férfikar életében, az ősi tradícióban gyökerező kortárs művészet bemutatása ugyanis mindig nagyon fontos volt számukra.

Hozzáfűzte, hogy a Liszt-év a kórusnak szebbnél szebb feladatokat ad itthon és világszerte, és ez kissé háttérbe is szorítja a bizánci zenével való törődésüket, de csak átmenetileg. Kíváncsian várják közönségük véleményét, hogyan fogadja a Nekünk írottakat, elfogadja-e az időtlen bizánci hagyomány mai magyar megjelenési formáit - jegyezte meg Bubnó Tamás.

Három nappal később, április 12-én a Gdanski Tavaszi Fesztiválon a Gwiazda Morza (Tengernek csillaga) templomban, másnap, április 13-án pedig Varsóban, a Szent Anna Templomban adják elő a Liszt és öröksége az európai kóruskultúrában című programjukat. Április 19-én Budapesten, a zugligeti Szent Család Plébániatemplomban a Budapesti Énekes Iskola és a Szent Kereszt Görögkatolikus Kórus énekeseivel és Nagy Ákos orgonaművésszel Liszt Via Crucis című alkotását szólaltatják meg.
Május 1-jén Saarbrückenben, a nagyhírű Musikfestspiele Saar programjában a Szekszárdi misét és motettákat - második Liszt-lemezük programját - adják elő Király Csaba orgonaművész közreműködésével.

mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.