Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-23 12:25:00

Koncertdömping karácsonykor és a két ünnep között

A legnépszerűbb könnyűzenei előadók sorában mások mellett Demjén Ferenc, Zorán, a KFT zenekar, a Muzsikás, a Magna Cum Laude, az Erik Sumo Band is fellépnek karácsonykor, illetve a két ünnep között a fővárosban.

Karácsonykor is több koncertet rendeznek Budapesten. December 25-én a retro-rockot játszó Zorall a Club 202-ben ad koncertet, másnap lesz a Gödör Klub karácsonyi programja, amelynek keretében a hazai világzenei színtér két élcsapata, a Kaláka és a Makám játszik, utánuk pedig a Somnakuno Kher (Aranyház) Táncszínház autentikus cigányzenével és tánccal kelti életre a betlehemes hagyományokat. Ugyanezen a napon Takács Nikolas, Wolf Kati, Keresztes Ildikó, Zséda, Tóth Gabi és Tóth Vera a Syma csarnokban lép fel, közreműködik a Smile Rock Circus és a Budapest Jazz Orchestra.

December 27-én ad karácsonyi koncertet a népzenei produkciójával évtizedek óta elismerést kiváltó Muzsikás együttes a Művészetek Palotájában (Müpa). A Neoton Família sztárjai Minek ez a cirkusz címmel a Papp László Budapest Sportarénában lesz látható és hallható: Csepregi Éva, Végvári Ádám és társai mellett a színpadon artisták, bohócok, légtornászok is szerepelnek. Szintén 27-én az egyik legtehetségesebb popdíva, Sena az Irie Maffia zenészeinek kíséretében a Trafóban lép fel, a jövőre 5 éves Budapest Bár a New Orleans Music Clubban, a rockabillyt játszó Mystery Gang az A38-on, Nagy Feró és a Beatrice a Club 202-ben, a Vad Fruttik a Barba Negra Music Clubban, a Fish! a Dürer Kertben ad műsort. A miskolci Holdviola a Millenáris Teátrumban térhatású hangrendszer segítségével szólaltatja meg dalait, közreműködik Hámori Gabriella színművész, valamint a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosai.

December 28-án adja 30. születésnapi koncertjét a KFT zenekar: az Ufóshow című produkcióban pom-pom lányok, afrikai művészek, abszurd jelenetek és lézerhárfa megszólaltatása is várható. Ezen a napon mutatja be friss, Belső égés című albumát a Syma csarnokban a népszerű funk-rock csapat, a Magna Cum Laude. A világzene kedvelői a Naprát és a Kerekes Bandet a Millenáris Fogadóban nézhetik meg, a downtempós, hipnotikus elektronikus zenét játszó Occamot a Trafóban, a Bohemian Betyars, a Bëlga és a Pannonia Allstars Ska Orchestra a Barba Negrában, a Magashegyi Underground a Szeparéban, az egyik legviccesebb formáció, a Satöbbi és Bérczesi Róbert (hiperkarma) Biorobot-projektje pedig a Gödörben lép fel, a Világgödör Évzáró című program keretében.

December 29-én Zorán - az egykori BS-fellépéseket is számolva - tizedik alkalommal lép fel a Sportarénában; az énekes korábban elmondta, hogy jó ideig biztosan nem fog koncertet adni ezen a helyszínen. A Zorán-koncert vendége lesz az LGT négy tagja, Presser Gábor, Somló Tamás, Karácsony János és Solti János, valamint Rúzsa Magdi. A Benkó Dixieland Band aznap a Müpában játszik, Friderika, az Eurovíziós Dalfesztivál 1994-es 4. helyezettje a Budapest Kongresszusi Központban. Szintén 29-én játszik a fővárosban Caramel (Syma csarnok), Ferenczi György és a Rackajam (budai Fonó), a Kowalsky meg a Vega (Club 202), a Beat Dis, a Zagar és az Akkezdet Phiai (Gödör), az Erik Sumo Band (Trafó), a 30Y és a Heaven Street Seven (Barba Negra), Debrecenben a Főnix Csarnokban pedig a Tankcsapda.

Balkan Beats címmel előszilveszteri buli lesz december 30-án a Gödör Klubban, ahol a Magyarországon élő albán énekesnő, Alba Hyseni, valamint a Besh o droM játszik. Ezen a napon tartja 65. születésnapi nagy koncertjét Demjén Ferenc a Papp László Budapest Sportarénában; vendégként fellép Presser Gábor, Révész Sándor és a Bergendy együttes. A Csík Zenekar a Hungexpo G pavilonjában játszik, Szalóki Ági népdalénekesnő a Művészetek Palotájában, a trip-hopot képviselő Judie Jay az A38-on, a kemény zenét játszó Pokolgép a Barba Negrában pedig szerepel. Szilveszter előtt egy nappal electro-dance party is lesz a Syma csarnokban a Toxic, a Dred&Doris, Fluor Tomi, az Irigy Hónaljmirigy és a Children of Distance részvételével.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.